Kinderopvangtoeslag

Bij Beste Kinderopvang streven we ernaar een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving te bieden waarin jullie kinderen kunnen groeien en bloeien. We begrijpen ook dat kinderopvang een investering kan zijn, en daarom willen we jullie informeren over de beschikbaarheid van kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag is een financiële ondersteuning van de overheid die ouders helpt bij het betalen van de kosten voor kinderopvang. Het is bedoeld om de financiële last te verlichten en ervoor te zorgen dat kinderen toegang hebben tot kwalitatieve opvang.

kinderopvang
services-2_section_01_1

Hoe werkt het?

 
  1. Aanvraag Toeslag: Als ouder kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Het bedrag dat je ontvangt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals jullie gezamenlijke inkomen, het aantal kinderen en het aantal uren opvang per kind.
  2. Toeslagtabel: Om een indicatie te krijgen van het bedrag dat je kunt ontvangen, kun je de toeslagtabel van de Belastingdienst raadplegen. Hierin vind je de toeslagpercentages en de maximale uurprijs waarover de toeslag wordt berekend.
  3. Informatie en Ondersteuning: Bij Kinderopvang Jaleesa Elisabeth staan we klaar om jullie te ondersteunen bij het proces van het aanvragen van kinderopvangtoeslag. We begrijpen dat dit soms ingewikkeld kan lijken, en we zijn er om jullie vragen te beantwoorden en de nodige informatie te verstrekken.

Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoeveel kun je bekijken op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen. 

Vanuit Beste Kinderopvang kunnen wij geen uitspraak doen of je wel of niet in aanmerking komt voor Kinderopvang Toeslag, dit is per gezin verschillend. De hoogte is afhankelijk van jullie gezamenlijk inkomen.