Maatregelen omtrent het Coronavirus

Gisteren middag heeft er een persconferentie plaats gevonden waarin de overheid heeft laten weten om extra maatregelen te treffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Graag willen wij u informeren wat dit betekend voor de opvang van uw kind bij Beste Kinderopvang.

Extra maatregelen met betrekking tot de opvang:

  • Bij een van onderstaande klachten vragen wij uw kind thuis te houden. Het gaat hier om verkouden of hoesten of koorts(38 graden of hoger). Uw kind mag weer na de opvang komen wanneer de klachten 24 uur weg zijn.
  • Is uw kind bekend met chronische verkoudheid, loopneus en is dit niet anders of erger dan normaal dan mag uw kind gewoon komen. Bij twijfel vragen wij u om uw kind thuis te houden en bovenstaande procedure te volgen.
  • Mocht uw kind bovenstaande klachten krijgen tijdens de opvang dan nemen de medewerkers contact met u op om te vragen uw kind op te komen halen.
  • Als u zelf bovenstaande klachten heeft vragen wij u om uw kind door iemand anders te brengen en op te halen die geen klachten van verkoudheid, hoesten of koorts heeft.
  • Hebt u het vermoeden dat u of uw kind het coronavirus heeft, neem dan contact op met uw huisarts en met de manager zodat zij eventuele stappen kan ondernemen om verspreiding te beperken.

Als ouder bent u er verantwoordelijk voor om een besmetting te melden bij de huisarts of de GGD en instructies van de GGD te volgen.

Instructies voor onze medewerkers

De locaties van Beste Kinderopvang blijven open. Uiteraard gelden bovenstaande maatregelen ook voor onze medewerkers. Dit kan betekenen dat ook medewerkers thuis moeten blijven. Wij doen ons best om zo goed mogelijk de opvang voor uw kind te organiseren en vervanging te regelen. 

Wij houden u op de hoogte.

Vragen of meer informatie
Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, stel ze dan gerust aan de pedagogisch medewerkers of de manager. 

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op o.a. de website van het RIVM (information also in English and Chinese) en de Rijksoverheid. Of neem contact op met het landelijke informatienummer 0800 1351 of met de lokale GGD.  
 
Wij houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Als er aanleiding toe is, zullen we uiteraard maatregelen nemen en u hierover informeren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT © 2019 BESTE KINDEROPVANG REGIO VENLO