Corona virus

Omdat het corona virus nogal een item is en hierover veel onrust en onduidelijkheid is hebben wij contact gehad met de GGD

Er zijn op dit moment op verschillende plekken in Nederland personen besmet met het coronavirus (COVID-19). Het is heel begrijpelijk dat mensen hierover ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. GGD Limburg-Noord geeft met deze brief uitleg. Op de website www.ggdlimburgnoord.nl staat steeds de laatste informatie.

 

Geen symptomen dan gewoon naar school in Nederland

Er is momenteel geen aanleiding om scholen te sluiten. Kinderen die niet ziek zijn kunnen gewoon naar school en de kinderopvang. 

 Wat als kinderen ziek worden?

Als een kind koorts én hoestklachten of benauwdheid heeft, laat uw kind dan naar huis gaan of haal uw kind op. Ouders kunnen dan telefonisch contact op nemen met hun eigen huisarts en die overlegt indien nodig met de GGD.

Wat kun je doen om verspreiding te voorkomen?
Deze maatregelen zijn heel simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Heb je vragen?

Kijk op de site van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus. Daarnaast is er specifieke informatie van de rijksoverheid voor scholen en kinderopvang: 

Zit jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met GGD Limburg-Noord, 088-119 1990

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
COPYRIGHT © 2019 BESTE KINDEROPVANG REGIO VENLO