Baby & Kinder gebaren

Zoals u weet maken wij binnen ons kinderopvang gebruik van de baby&kinder gebaren. Baby&kinder gebaren leren is erg makkelijk! 

Het helpt je te communiceren met je kind als praten (nog) niet lukt. Baby&kinder gebaren is een methode waarbij je je gesproken taal ondersteunt met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. De motoriek van de handjes van je kind is veel eerder goed ontwikkeld dan de spieren die de mond sturen. Door het aanleren van simpele gebaren naast gesproken taal, geef je je kind de mogelijkheid om al op jonge leeftijd met jou te communiceren. Dit maakt de band nog specialer!

 

Amerikaanse onderzoeken blijkt dat door het gebruik van gebarentaal de spraak versnelt kan ontwikkelen. Doordat je kind een gesproken woord en gebaar als geheel kan opslaan in het brein, wordt het concept van de context of situatie versterkt. Hierdoor ontwikkelt je kind een grotere woordenschat. Als je kind terug gaat gebaren wordt er een start gemaakt met de actieve woordenschat. Zodra je kind motorisch in staat is om te spreken, zal het de woorden die al opgeslagen liggen in het brein door het gebruik van gebaren sneller kunnen gebruiken.In de taalgevoelige periode (0 – 7 à 9 jaar) is het belangrijk om kinderen zoveel mogelijk ervaring op te laten doen met taal. Als kinderen beginnen met praten is een rijk taalaanbod dan ook van groot belang om de taalontwikkeling te stimuleren. Juist de ondersteuning van belangrijke of nieuwe woorden en concepten met Baby & Kindergebaren maakt dat kinderen beter in staat zijn deze nieuwe woorden en oncepten goed op te slaan. Hiermee verbetert de taalvaardigheid van kinderen en kunnen ze goede communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Daarnaast biedt Baby & Kindergebaren naast gesproken taal de mogelijkheid om al op jonge leeftijd te communiceren met uw kind, omdat de motiek van de handjes veel verder goed ontwikkeld dan de mondspieren. Dit maakt de band nog specialer!

PHOTO-2020-09-01-11-03-16.jpg

COPYRIGHT © 2019 BESTE KINDEROPVANG REGIO VENLO