Peutergroep

Dagopvang peuters06

In deze groep kunnen 14 peuters geplaatst worden in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. De peutergroep is gesitueerd aan de Stalbergweg en heeft een eigen ingang gelegen aan de Stalbergweg 113.

Er is gekozen voor een peutergroep om de kinderen nog beter te kunnen begeleiden in hun spelontwikkeling, in het ontplooien van sociale, cognitieve en taalvaardigheden en in het doen van gezamenlijke activiteiten.

Wanneer peuters in de huidige groepen de leeftijd van 2,5 jaar bereiken stromen ze definitief door naar de peutergroep. Ouders worden hierover geïnformeerd dat hun kind naar de peutergroep doorstroomt en hoe de wenperiode eruit zal gaan zien. Vooraf vindt er een wenperiode plaatst voor het kind. Afhankelijk van hoe het gaat zal de vaste leidster van het kind een aantal keren samen met het kind kijken naar de nieuwe groep. Wanneer het kind er aan toe is mag zij/hij mee doen met een activiteit. Als het kind er klaar voor is ruimt het kind samen met de leidster zijn bakje op en laat de leidster zien waar straks zijn spulletjes opgeborgen kunnen worden in de nieuwe groep. Ouders nemen een rugzakje mee met alle spulletjes die aan de kapstok gehangen wordt.